Nem rég egy olyan ügyfelem hívott fel, akinek hosszabb ideje problémája volt a tüdejével és a légzésével. A családjában sajnos több esetben is volt a felmenőknél gond a tüdőbetegségekkel (tüdőrák, asztma), így arra kért, hogy nézzem meg Feng Shui szempontból az otthonát, hogy mit lehetne tenni.

A Feng Shuiban egy ún. Bagua térképet használunk, amelyet mindig az adott otthon bejárati ajtajához igazítunk (a lenti ábra egy egyszerűsített forma)

Amit érdemes a tüdőről tudni Feng Shuiban, hogy a tüdő területe a ’Segítő emberek’ területe, azaz az otthon jobb alsó négyzete. Itt érdemes elsődlegesen körülnézni, hogy nincs-e olyan berendezés, tárgy vagy kellék, ami a tűzzel kapcsolatos: kandalló, gyertyák, stb. Miért? A Feng Shuiban ez a terület fém, a fémet pedig érthető módon megolvasztja, azaz tönkreteszi a tűz. Tudunk-e ellene tenni valamit? Persze! A tűz ellenszere a víz, a víznek pedig Feng Shui ’nyelven’ több szimbóluma is van, pl. egy tükör. Így ha az itt lévő kandalló fölé helyezel egy tükröt, akkor máris ’kioltottad’ a tüzet. A tűz ’gyulladt állapotba’ hozhatja a tüdőd, ha már ilyen képszerűen elképzeled az egészet.

(Fontos: a Bőség területe ugyancsak nem jó tűz szemponból, mert ott meg ’elég’ a pénz, ha túlsúlyban van a tűz! Van olyan területe az otthonunknak Feng Shui szempontból, ahol kifejezetten szükséges számunkra a tűz, a szikra, ezért ott u.ez a tanács nem érvényes!)

Mit tehetsz még a tüdőd egészsége érdekében? Nézz körül, hogy milyen illatosítókat, szagos gyertyákat, szintetikus tisztítószereket és egyéb vegyszereket használsz otthon, mert ezek egy gyenge tüdő esetén már nem férnek bele az életedbe. A tüdőd a saját beépített légszűrő berendezésed, ami segít elkülöníteni a rengeteg káros anyagot, hogy a szervezeted egészséges maradjon. Ne tedd ki tehát annak, hogy gyengébben működjön. Ennél az ügyfelemnél tehát az egyik dolog, amit tettem, hogy összeszedtem nála az összes ilyen kemikáliát, és kértem, hogy gondoljon ki alternatívákat helyettük (vagy bizonyos dolgokról mondjon le), mert jelenleg ezek a legkártékonyabbak számára. Szintén érdemes megnézni, hogy ha van olyan szintetikus szőnyeg, ami esetleg ’jól’ tárolja a port, azt érdemes kicserélni padlóra vagy járólapokra hosszabb távon.

Egy másik ügyfelemnél ’legyen tartalék’ alapon öt nagyflakonos (zárt!) Domestos ’ücsörgött’ a fürdőszobában, amely olyan klórszagot árasztott magából, hogy nehéz volt ott megmaradni. Törekedj a természetes anyagokra. Ha például rendszeresen szintetikus, erős illatú fertőtlenítőt használsz a szőnyegtisztításhoz (vagy otthonod egyéb felületeire), az is ugyanúgy rosszul hat a tüdőre.

Ha szeretnél további tippeket kapni, látogass el honlapomra vagy kérj személyre szabott otthoni konzultációt. Megéri!

Call Now Button